Ο συγγραφέας

Ο Στέλιος Κοντέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διπλωματούχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης στην Οικονομική Θεωρία και υποψήφιος διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το όνομά του έχει αναφερθεί σε διάφορα πανεπιστημιακά συγγράμματα.

Από το Μάιο του 2008 αρθρογραφεί στην πρώτη σε κυκλοφορία φοιτητική εφημερίδα, τη University Press. Για ένα χρόνο επιμελήθηκε της στήλης Ανηλεείς Αριθμοί, σταχυολογώντας ποσοτικές πληροφορίες που αποτύπωναν λακωνικά τη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελλάδας και της διεθνούς κοινότητας. Συνέχισε αρθρογραφώντας για οικονομικά και πολιτικά θέματα, ενώ παράλληλα εξασφάλισε αποκλειστικές, εφ’ όλης της ύλης συνεντεύξεις από τον σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη και τους μουσικοσυνθέτες Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Χατζηνάσιο και Γιώργο Κατσαρό. Το Μάιο του 2011 δημιούργησε τη στήλη Παρεμβάσεις για την Οικονομική Κρίση με σκοπό να φιλοξενεί περιοδικά, σε συνεντεύξεις, τις απόψεις διακεκριμένων οικονομολόγων.

Από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2013 εργάστηκε ως συντάκτης στην οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ. Σήμερα αρθρογραφεί στο ειδησεογραφικό site Reporter.gr, ενώ παράλληλα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή.

Το βιβλίο Άννα Βίσση: Η Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ είναι το πρώτο του για καλλιτέχνη. Σχόλια και κριτικές του, όμως, για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες έχουν φιλοξενηθεί επανειλημμένα στην ιστοσελίδα Cosmopoliti.com και το περιοδικό City Way, ενώ αφιερώματά του για καλλιτέχνες που “έφυγαν” στην εφημερίδα Αττικό Βήμα και στις ιστοσελίδες Monopoli.gr και Universitypress.gr. Για την Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ και τις δράσεις της, γράφει τακτικά στο Facebook Group Η Άννα Βίσση στον 21ο αιώνα

E-mail:   [email protected]

Blog:     http://konteas.blogspot.gr/

               http://sinenteukseis.blogspot.gr/

               http://apotimiseis.blogspot.gr/

URL:    http://san-palia-zwgrafia.tk