Ο συγγραφέας

Ο Στέλιος Κοντέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διπλωματούχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδίκευσης στην Οικονομική Θεωρία και υποψήφιος διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το όνομά του έχει αναφερθεί σε διάφορα πανεπιστημιακά συγγράμματα.

Από τον Μάιο του 2008 αρθρογραφεί στην πρώτη σε κυκλοφορία φοιτητική εφημερίδα, τη University Press. Για έναν χρόνο επιμελήθηκε της στήλης Ανηλεείς Αριθμοί, σταχυολογώντας ποσοτικές πληροφορίες που αποτύπωναν λακωνικά τη σύγχρονη πραγματικότητα της Ελλάδας και της διεθνούς κοινότητας. Συνέχισε αρθρογραφώντας για οικονομικά και πολιτικά θέματα, ενώ παράλληλα εξασφάλισε αποκλειστικές, εφ’ όλης της ύλης συνεντεύξεις από τον σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη και τους μουσικοσυνθέτες Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, Γιώργο Χατζηνάσιο και Γιώργο Κατσαρό. Τον Μάιο του 2011 δημιούργησε τη στήλη Παρεμβάσεις για την Οικονομική Κρίση με σκοπό να φιλοξενεί περιοδικά, σε συνεντεύξεις, τις απόψεις διακεκριμένων οικονομολόγων.

Από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2013 εργάστηκε ως συντάκτης στην οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ. Σήμερα αρθρογραφεί στο ειδησεογραφικό site Reporter.gr, ενώ παράλληλα εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή.

Το βιβλίο Άννα Βίσση: Η Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ είναι το πρώτο του για καλλιτέχνη. Σχόλια και κριτικές του, όμως, για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες έχουν φιλοξενηθεί επανειλημμένα στην ιστοσελίδα Cosmopoliti.com και το περιοδικό City Way, ενώ αφιερώματά του για καλλιτέχνες που “έφυγαν” στην εφημερίδα Αττικό Βήμα, τα περιοδικά BHMAgazino, People και Down Town Κύπρου, και τις ιστοσελίδες Monopoli.gr και Mikrofwno.gr. 

E-mail:   [email protected]

Blog:     http://apotimiseis.blogspot.gr/